TOIMINTA

Jos olet ajatellut asentaa hissin kotiisi ja olet tutustunut erilaisiin hisseihin, huomaat, että teknologiamme on ainutlaatuinen hissiteollisuudessa.

Alipainejärjestelmähissimme toimivat pneumatiikan ja tyhjiön avulla. Yhdessä ne muodostavat pneumaattisen tyhjiöteknologian, josta tulee nimitys vakuumihissit.

Tyhjiö (latinaksi vacīvus) on umpinaisessa kammiossa oleva ilmanpaine, joka on pienempi kuin ilmakehän paine.
Mutta … miten näitä kahta periaatetta on sovellettu vakuumihisseissä?
Pneumaattinen vakuumihissi on muodostettu pyöreäksi pystysuoraksi rungoksi, jonka sisällä kori liikkuu.

Nousussa tyhjöjärjestelmä (4) vetää ilmaa korin tiivisteen yläpuolelta (1) luoden matalapainealueen (3) yläpuolelle (2). Samaan aikaan normaali ilmakehän paine (suurempi kuin matalapaine, joka on korin tiivisteen yläpuolella) menee pohjakerroksessa rungon läpivientireikien läpi rungon sisälle. Näin hissikorin alapuolelle muodostuu noste.

Laskeuduttaessa vakuumimoottorin venttiili (4) säätelee ilman pääsyä korin yläpuolelle palauttamalla painetta ja laskemalla korin tasaisesti alaspäin kuluttamatta energiaa, tehden vakuumihissistä energiaystävällisen hissin.

Pääyksikkö on vakuumihissin ”moottori”, joka koostuu turbiinin moottoreista, ilmaventtiileistä ja elektronisista komponenteista. Niiden tehtävänä on poistaa ilma sylinteristä ja luoda tyhjiö, joka sitten liikuttaa koria ylöspäin. Laskeuduttaessa kone ja venttiilit sallivat ilman pääsyn takaisin runkoon ja näin mahdollistavat kontrolloidun ja tasaisen laskeutumisen. Vakuumihissimme toimivat kahdella eri asennustavalla:
sijoittamalla tyhjiöpumppu rungon yläpuolelle ylimpään kerrokseen
split-muodossa, jolloin vakuumihissin koneet voivat olla välikatolla tai sivulla jopa 10 metrin päässä.

sijoittamalla tyhjiöpumppu rungon yläpuolelle ylimpään kerrokseen

split-muodossa, jolloin vakuumihissin koneet voivat olla välikatolla tai sivulla jopa 10 metrin päässä.