TURVALLISUUS

Kun suunnittelet vakuumihissin hankkimista, tärkein seikka on turvallisuus. Mielikuvaan perinteisistä hisseistä liittyvät kaapelit, kiskot, rasvat, huollot jne.

Vakuumihissit ovat CE-merkittyjä ja täyttävät lain vaatimukset Euroopan unionin jäsenvaltioissa.

Asuinrakennuksiin tarkoitetuissa hisseissämme on PVE-korin lukot, jotka lukitsevat hissikorin kullakin tasolla. Ne koostuvat kahdesta teräsvivusta korin yläosassa.

Nousun aikana ne pysyvät suljettuina, ja kun kori saavuttaa halutun laskun, anturi lukittuu automaattisesti ja lukitsee hissin. Tästä syystä vakuumihissi pysähtyy aina tarkasti, jolloin matkustajan saapuminen ja poistuminen sujuvat vaivattomasti – erityisesti liikuntarajoitteisille.

Kori pysyy tässä kerroksessa siihen asti, kun se seuraavan kerran tilataan. Eräs kotihissiemme ominaisuuksista on, että ennen laskeutumista kori nousee muutaman sentin automaattisten lukkojen vapauttamiseksi sallien korin laskeutumisen.

Sähkökatkon aikana hissimme laskeutuvat aina pohjakerrokseen turvallisella nopeudella. Tällöin matkustaja pääsee aina pois, sillä ovea operoivat mekaaniset lukot.

Mitä tapahtuu, jos alipaine katoaa?

Paineilmatoimisissa hisseissä on mekaaniset jarrut, jotka kytkeytyvät päälle, jos ohjainkeskus havaitsee tyhjiön (vakuumin) menettämisen ylimmän tiivisteen päältä.
Nämä mekaaniset turvajarrut aktivoituvat ensimmäisen 5 cm:n aikana, kun tyhjiön menetys havaitaan. Kori ankkuroituu välittömästi rungon pylväisiin.

Jos alipaine menetetään ja turvajarrut aktivoituvat, voidaan käyttää joitakin yksinkertaisia ​​pelastusmenetelmiä, kuten perinteisissä hisseissäkin.

Kaikkien näiden ominaisuuksien ansiosta hissejämme on kutsuttu maailman turvallisimmiksi hisseiksi.

Pääyksikkö on vakuumihissin ”moottori”, joka koostuu turbiinin moottoreista, ilmaventtiileistä ja elektronisista komponenteista. Niiden tehtävänä on poistaa ilma sylinteristä ja luoda tyhjiö, joka sitten liikuttaa koria ylöspäin. Laskeuduttaessa kone ja venttiilit sallivat ilman pääsyn takaisin runkoon ja näin mahdollistavat kontrolloidun ja tasaisen laskeutumisen. Vakuumihissimme toimivat kahdella eri asennustavalla:
sijoittamalla tyhjiöpumppu rungon yläpuolelle ylimpään kerrokseen
split-muodossa, jolloin vakuumihissin koneet voivat olla välikatolla tai sivulla jopa 10 metrin päässä.

sijoittamalla tyhjiöpumppu rungon yläpuolelle ylimpään kerrokseen

split-muodossa, jolloin vakuumihissin koneet voivat olla välikatolla tai sivulla jopa 10 metrin päässä.